Διδακτική Επίσκεψη

Την Παρασκευή 15/12/2023 οι μαθητές του σχολείου μας , συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, συμμετείχαν σε διδακτική επίσκεψη περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Οι μαθητές της Γ τάξης επισκέφτηκαν το Πολυθεματικό  Ενεργειακό Πάρκο του ΔΠΘ «ΗΡΩΝ» στα Κιμμέρια Ξάνθης, όπου ενημερώθηκαν για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την παραγωγή και τη χρήση ενέργειας από αυτές και τη θετική επίδραση τέτοιων εναλλακτικών πρακτικών για το περιβάλλον.

Παράλληλα, οι μαθητές της Α και Γ τάξης μετέβησαν στην Ξάνθη , όπου περιηγήθηκαν στα στενά της πανέμορφης Παλιάς Πόλης και έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία και την αρχιτεκτονική της από επαγγελματία ξεναγό.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Χατζιδάκειο και θαύμασαν την αρχιτεκτονική του και τον εσωτερικό τοιχογραφικό διάκοσμο. Ολοκλήρωσαν την ξενάγησή τους στην Παλιά Πόλη με την επίσκεψή τους στο Λαογραφικό Μουσείο, όπου είδαν από κοντά εκθέματα σχετικά με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό βίο, την κοινωνική, οικονομική και θρησκευτική ζωή της πόλης και της υπαίθρου κατά τον 19ο και 20ο αι.

Τέλος, οι μαθητές της Α, της Β και της Γ τάξης συναντήθηκαν στην Κεντρική Πλατεία  της πόλης,  συμμετείχαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της « Ευχούπολης» και απόλαυσαν τη γιορτινή ατμόσφαιρα, συνδυάζοντας ψυχαγωγία και εκπαίδευση.