Επιμορφωτική δράση “Παροχή πρώτων βοηθειών στον χώρο του σχολείου”

Υλοποιήθηκε (09/03/2023) με επιτυχία η επιμορφωτική δράση  με τίτλο “Παροχή πρώτων βοηθειών στον χώρο του σχολείου”, στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Ξάνθης .

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, ήταν βιωματική και έγινε στο Γυμνάσιο Ν. Ολβίου. Έγινε ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους επικοινωνίας και ορθής μετάδοσης των απαραίτητων πληροφοριών στους αρμόδιους φορείς (ΕΚΑΒ) σε περίπτωση ατυχήματος και εφαρμόστηκαν στην πράξη τεχνικές και μέθοδοι αντιμετώπισης διαφόρων ατυχημάτων όπως λιποθυμία, κατάποση αντικειμένου, αιμορραγίες από χτυπήματα, εγκαύματα και καρδιοαναπνευστική ανάνηψη κ.α.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων επιμόρφωσης, αξιοποιήθηκε ενημερωτικό υλικό με τη μορφή φυλλαδίων και παρουσιάσεων που παρείχαν οι εκπαιδευτές.

Επίσης, δημιουργήθηκε ερωτηματολόγιο που επιδόθηκε στους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας για την αξιολόγηση της δράσης και την εξαγωγή συμπερασμάτων ως προς την επιτυχία, τη χρησιμότητα και τη διερεύνηση προτάσεων για πιθανές νέες δράσεις την επόμενη σχολική χρονιά.