ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ΄ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ

ΕΞ΄ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Αγαπητοί μαθητές

Λόγω της γνωστής κατάστασης με τον convid-19 , υπάρχει πιθανότητα ένα τμήμα ή ακόμα και όλο το σχολείο να κλείσει για κάποιο χρονικό διάστημα.

Στη περίπτωση αυτή οι μαθητές, και για όσο χρονικό διάστημα είναι κλειστό το τμήμα ή το σχολείο, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν τα μαθήματα διαδικτυακά στο πλαίσιο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2020-21 , σύμφωνα με το πρόγραμμα που καθορίζεται από τον/την Διευθυντή σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων να (ΥΑ αρ.120126/ΓΔ4/12-09-2020 ) Για την παρακολούθηση των μαθημάτων στα διαδικτυακά τμήματα τηρείται καθημερινά παρουσιολόγιο. Έτσι θα καταχωρούνται οι απουσίες κανονικά σε όσους δεν παρακολουθούν το διαδικτυακό μάθημα

Η εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν και μπορεί να γίνει από υπολογιστή , τάμπλετ ή κινητό τηλέφωνο χωρίς χρέωση εφ΄όσον συνδέεστε με τους κωδικούς που έχετε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ( sch.gr ) .

Όσοι δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται τους κωδικούς τους , να  απευθυνθούν στο γραφείο για να τους πάρουν ή να βγάλουν καινούργιους.

Θα «μπαίνετε» λοιπόν στην ιστοσελίδα του σχολείου στη διεύθυνση

https://gym-olviou.xan.sch.gr     ή     στη διεύθυνση https://gymolviou.wordpress.com

και στην καρτέλα «Εκπαίδευση εξ΄ αποστάσεως» πατώντας πάνω τμήμα που ανήκετε θα εμφανίζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα με τα μαθήματα και τα ονόματα των καθηγητών , οπότε πατώντας πάνω στο όνομα κάθε καθηγητή θα μεταφέρεστε αυτόματα στο προσωπικό «δωμάτιο» του καθηγητή , όπου θα γίνεται το μάθημα σύμφωνα με το πρόγραμμα και θα τηρείται το παρουσιολόγιο .

Τις ιστοσελίδες του σχολείου να τις επισκέπτεσθε καθημερινά για να διαβάζετε τις ανακοινώσεις του σχολείου .

Επίσης με τους λογαριασμούς αυτούς του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου ( sch.gr ) ο κάθε μαθητής θα έχει και ένα e-mail , με το οποίο θα υπάρχει επικοινωνία με τους καθηγητές και το σχολείο . Θα πρέπει να ελέγχετε το e-mail σας καθημερινά , για τυχόν ειδοποιήσεις και ανάθεση εργασιών ή ασκήσεων.

 

 

ΑΠΟ  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ