ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

“Αν όλα τα παιδιά της Γης
πιάναν γερά τα χέρια,
κορίτσια αγόρια στη σειρά
και στήνανε χορό….
ο κύκλος θα γινότανε πολύ πολύ μεγάλος
κι ολόκληρη τη Γη μας
θ’ αγκάλιαζε θαρρώ”.
Με τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου οι μαθητές του Γυμνασίου Νέου Ολβίου και ΕΝΕΕΓΥΛ Θαλασσιάς έγιναν μια αγκαλιά για να εκφράσουν μηνύματα οικολογικής συνείδησης και φιλοζωίας.
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φιλοζωίας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο “Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει” του Λουίς Σεπουλβεδα,από τη θεατρική ομάδα BLACKBIRD Θεσσαλονίκης. Η θεατρική ομάδα ΒLACKBIRD κάνοντας εκπληκτική δουλειά, συγκίνησε μικρούς και μεγάλους!!Την ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την απολαυστική και συνάμα συγκινητική παράστασή της!
Η παράσταση ευαισθητοποίησε τους μαθητές σχετικά με τη βιοποικιλότητα και τις διάφορες μορφές ζωής, με έμφαση στην ευημερία και στην καλλιέργεια της ευαισθησίας και της ενσυναίσθησης για κάθε ζωντανό ον.
Επιπλέον στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου αξιοσημείωτη ήταν η συνδρομή του Δήμου Τοπείρου,  οποίος προσέφερε στο Γυμνάσιο κάδους ανακύκλωσης ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών. Επισης δώρισε ποικιλία φυτών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί δεντροφύτευση στον αύλειο χώρο του σχολείου.
Η δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιδημάρχου κυρίας Σμαρώς Βαχαρέλη και του Προέδρου Σχολικής Επιτροπής κυρίου Χαράλαμπου Κουτσομιχάλη.Η ενεργός συμμετοχή τους στη δράση αποτέλεσε παράδειγμα για τους μαθητές ώστε να ενισχύσουν την οικολογική συνείδηση, το αίσθημα του εθελοντισμού και την προσφορά για ένα καλύτερο περιβάλλον. Σημαντική ήταν η βοήθεια του κυρίου Κούδρου Βασιλείου, ο οποίος έφερε τα σκαπτικά του εργαλεία και με τις πολύτιμες γνώσεις του καθοδήγησε τους μαθητές δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για ένα άριστο αποτέλεσμα.
Τέλος αφού πρόσφερε ο Δήμος Τοπείρου κολατσιό σε όλους τους μαθητές, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ζωγραφιές των μαθητών και παραδοσιακούς χορούς εκφράζοντας το μήνυμα
“Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο”